Ξεφεύγοντας από τις τετριμμένες ιδέες και τους τρόπους εμπορίας, ικανοποιούμε και εκείνους τους καταναλωτές που δίνουν προσοχή στην λεπτομέρεια, αγαπούν την πολυτέλεια και την καλαισθησία χωρίς να δέχονται εκπτώσεις στην ποιότητα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΑΣ

Τα Συκα

HomeΤα Συκα

Η Ιδέα

Η Figart δημιουργήθηκε από ανθρώπους των οποίων η ζωή ήταν ανέκαθεν το Σύκο και η παραγωγή του.

Απόγονοι των προσφύγων της Μικράς Ασίας, οι οποίοι έφεραν στην Ελλάδα την μοναδική Σμυρνέικη Ποικιλία Σύκων, ασχολήθηκαμε εντατικά με την γη και την αγροτική παραγωγή. Με επίκεντρο το Σύκο πετύχαμε την βελτιστοποίηση των μεθόδων παραγωγής, επιλογής και αποξήρανσης του προϊόντος. Βασικό μέλημά μας είναι η άριστης ποιότητας γεύση των καρπών χωρίς την χρήση επικίνδυνων χημικών. Παραγωγική μας βάση είναι το χωριό Ταξιάρχης στην Βόρεια Εύβοια, περιοχή διάσημη για την παραγωγή Σύκων.

Σήμερα, μέσω της Figart, περνάμε και στον δευτερογενή τομέα της μεταποίησης και του εμπορίου. Συσκευάζουμε τα καλύτερα επιλεγμένα σύκα της σοδειάς μας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του Ταξιάρχη, ο οποίος κατέχει την εμπειρία, την τεχνολογία αλλα και τις διεθνείς πιστοποιήσεις τυποποίησης.

Η πολυτελής συσκευασία με το εξαιρετικής ποιότητας χαρτί και τα γραφικά υψηλής αισθητικής αντκατοπτρίζουν την φροντίδα και την αγάπη μας για το σύκο και έχουν ως απώτερο σκοπό ο καταναλωτής να κρατάει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο ποιοτικό προϊόν από όλες τις πλευρές. Στόχος μας να προσφέρουμε μια εντελώς νέα και μοντέρνα ματιά στον χώρο του σύκου. Ξεφεύγοντας από τις τετριμμένες ιδέες και τους τρόπους εμπορίας, ικανοποιούμε και εκείνους τους καταναλωτές που δίνουν προσοχή στην λεπτομέρεια, αγαπούν την πολυτέλεια και την καλαισθησία χωρίς να δέχονται εκπτώσεις στην ποιότητα.

Τα Σύκα

Τα σύκα, αποξηραμένα ή φρέσκα, διαθέτουν πολλές και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και χοληστερόλη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα όπως Κάλιο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Χαλκό, Μαγγάνιο και Σίδηρο. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που διαθέτουν, δημιουργούν αίσθηση πληρότητας στο στομάχι, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους, αλλά επίσης προάγουν και την υγεία του παχέος εντέρου.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 12 ελληνικές ποικιλίες σύκων. Τα σύκα μας ανήκουν στην ονομαστή Σμυρνέϊκη Ποικιλία που καλλιεργείται αποκλειστικά σε μια αυστηρώς οριοθετημένη γεωγραφικά περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και είναι διάσημα για την ποιότητα, την λεπτή φλούδα και την γλυκύτητά τους. Είναι φυσικά αποξηραμένα στον ήλιο και μπορούν να διατεθούν στο φυσικό τους χρώμα, χωρίς καμία επεξεργασία λεύκανσης αλλά και λευκά.

Η λεύκανση γίνεται παραδοσιακά με τη μέθοδο της υποκάπνισης σε διοξείδιο του θείου (θείωση) δίπλα στον χώρο συλλογής. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η πρώτη καταπολέμηση των μυκήτων και εντόμων ενώ η λεύκανση ολοκληρώνεται φυσικά από την ηλιακή ακτινοβολία. Το διοξείδιο του θείου λειτουργεί ταυτόχρονα ως το μοναδικό συντηρητικό. Τα λευκά σύκα είναι ευρέως διαδεδομένα και είναι τα πρώτα σε ζήτηση και κατανάλωση.

2174
Κιλά Σύκα
6000
Συσκευασίες
312
Στρέμματα
1
Ομάδα

Συσκευασία

Πρωταρχικός μας σκοπός στην Figart είναι να παρέχουμε στον καταναλωτή ένα ολοκληρωμένο προϊόν εφάμιλλο των προσδοκιών του. Η πολυτελής συσκευασία που κρατά στα χέρια του εναρμονίζεται πλήρως με αυτή μας την προσπάθεια και προφυλάσσει τον πολύτιμο καρπό της παραγωγής μας.

Απευθυνόμενοι σε κυτιοποιούς με πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο και εμπειρία στις συσκευασίες τροφίμων, ιδιαίτερα των σύκων και των παραγώγων τους, κατασκευάσαμε μια λευκή κασετίνα, σχεδιασμένη σε λιτές γραμμές με μοναδικό φόντο το φύλλο συκής και το λογότυπο της εταιρείας μας. Πρακτική και ταυτόχρονα κομψή, προστατεύει τα σύκα από οποιαδήποτε φθορά ενώ παράλληλα δημιουργεί την αίσθηση ότι κουβαλάμε μαζί μας ένα ξεχωριστό υγιεινό σνακ αποκλειστικά και μόνο για μας.

Στο εσωτερικό της κασετίνας τα σύκα είναι τυλιγμένα σε anti-grease λευκό χαρτί περιτυλίγματος διακοσμημένο με την «Τέχνη του Σύκου», ώστε τα σύκα να διατηρούν τα αρώματα τους και τις θρεπτικές τους ουσίες, χωρίς να λερώνεται η συσκευασία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το χαρτί ασφαλίζεται/κλείνει με ειδικό αυτοκόλλητο βινυλίου, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα του προϊόντος αλλά και τη σταθερότητα του περιεχομένου μέσα στην πολυτελή κασετίνα. Η σταθερότητα αυτή ενισχύεται με το επιπλέον χαρτόνι που υπάρχει στον πάτο κάθε συσκευασίας, διακοσμημένο και αυτό με το λογότυπο μας.

Έτσι, ο καταναλωτής έχει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο προϊόν υψηλής ποιότητας,μέγιστης θρεπτικής αξίας και απαράμιλλης αισθητικής. Μια γαστρονομική πρόταση που μπορεί κάλλιστα να προσφερθεί και ως δώρο. Τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Όλες οι συσκευασίες μας διαθέτουν barcode για την ευκολία τοποθέτησης και ελέγχου.